Tilbake til boliger

SOLGT

Rosenbergsgaten 25, 5015 Bergen

Rålekker 4-roms leilighet i arkitektonisk bygg i Rosenbergsgaten 25. Leiligheten er modernisert i 2015, det foreligger dokumentasjon på arbeid utført av elektriker og rørlegger.Se link for VR-film av leiligheten.

Felleskost/mnd. 2 100,-
Fellesgjeld 90 000,-
Primærrom 96 m²
Bruksareal 96 m²
Soverom 3
Bad 1
Etasje 3
Bruttoareal 105 m²
Boligtype Leilighet
Eieform Eierseksjon
Tomteareal 418 m²
Takst dato 27.04.2017
Byggeår 1913
Gårdsnr. 164
Bruksnr. 612
Seksjonsnr. 6
Meglers ref.nr. 64170026

Anine Bertelsen Tuft

Daglig leder og Eiendomsmegler
45 86 60 23
abt@faireiendom.no

Dokumenter og lenker

Arealbeskrivelse

Entre/gang, wc-rom,kjøkken,bad, vaskerom, 3 soverom og stue.

Prisantydning

Kr. 5 200 000,-

Standard

Fair Eiendomsmegling ved Anine B. Tuft har gleden av å presentere en drøm av en leilighet, i et flott arkitektonisk bygg i Rosenbergsgaten 25. Leiligheten har en flott beliggenhet i byggets 3. etasje midt i Bergen Sentrum, med andre ord gåavstand til alt av fasiliteter. Leiligheten har en god og funksjonell planløsning og god takhøyde ( ca. 265-275cm). Store deler av leilighetens overflater ble pusset opp i 2015 og store deler av det elektriske anlegget ble lagt om/skiftet av fagfolk i forbindelse med dette. Veggene er malt i lyse farger og det er en flott laminat på gulv, noe som er gjennomgående for store deler av leiligheten.

Se Vr-film av leiligheten:klikk på link med navn VR visning på høyre side.

Beskrivelse av leiligheten rom-for-rom:

Entré
Velkommen inn til en lys og romslig entré med god plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. Her er det gode oppbevaringsmuligheter.

Spisestue
Stor stue malt i lyse og tidsriktige nyanser, rommet gir en god atmosfære med sine store vindusflater og gode takhøyde. Her er det god plass til spisegruppe og tilhørende møbler. I spisestuen er det installert  vedovn med glassdør som gir godt med varme på kalde dager.

Stue/Soverom
På originale plantegninger er dette rommet tegnet inn som leilighetens tredje soverom. I dag blir dette rommet benyttet til tv-stue og er innredet med hjørnesofa, salongbord, tv og tilhørende møbler.

Kjøkken
Lekkert kjøkken med laminat på gulv, malt platekledning på vegger og i himling.  En innholdsrik Ikea kjøkkeninnredning fra 2015 med hvite høyglans fronter og laminat benkeplate med nedfelt stål vaskebeslag. Det er godt med skap- og benkplass, mellom benk og overskap er det montert en glassplate. Av integrerte hvitevarer som medfølger er stekeovn, mikro, keramisk platetopp, ventilator, oppvaskmaskin, kjøleskap og frys. 

Soverom 1
Stort soverom malt i lyse nyanser med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Stort vindu som gir godt med lysinnslipp.

Soverom 2
Lyst og fint soverom som per dags dato brukes som barnerom. Her er det plass til seng, nattbord og kommode/klesskap.

Bad
Lekkert bad med nye gulvfliser, møblement og glassnisje fra 2015. Badet har varmekabler i gulv. Keramiske fliser på gulv/vegger og spotlights i himling. Badet inneholder dusj med glassnisje, dobbel helstøpt servant med møblement, speil, belysning og luftventil. Vannforsyningsrør av plast type rør-i-rør system.

Vaskerom
På bad har man et separat vaskerom hvor  varmtvannsberederen er plassert, det er her røropplegg/sluk for vaskemaskin. Skap for rør-i-rør systemet er montert på vaskerom. Gulv er her belagt med keramiske fliser og det er malt platekledning på vegger,

WC-rom
Lyst toalettrom med inngang fra entré. Laminat på gulv, malt platekledning. Det inneholder vegghengt toalett, servant med møblement, speil og belysning. Vannforsyningsrør av kobber. Et praktisk rom når man har gjester på besøk.

Av lagringsplass har leiligheten tre eksterne boder, to stk på loft på 4m² og 1m² og en i underetasjen på 7m².

Det vises til vedlagt tilstandsrapport, for teknisk beskrivelse av boligen, utført av Byggmester Knut Farestvedt.

Innhold

Flott leilighet på 96m² beliggende i byggets 3. etasje.

Leiligheten inneholder følgende: Entre/gang, wc-rom, kjøkken, bad, vaskerom, tre soverom og stue.

Av lagringsplass har leiligheten tre eksterne boder, to stk på loft på 4m² og 1m² og en i underetasjen på 7m².

Det er felles tørkeloft og sykkelbod for beboerne i sameiet.

Bebyggelsen

Området er hovedsakelig bebygd med tilsvarende bebyggelse.

Primærrom beskrivelse

Entre/gang, wc-rom,kjøkken,bad, vaskerom, 3 soverom og stue.

Parkering

Parkering i kommunal vei (soneparkering), etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Leiligheten har en flott og attraktiv beliggenhet i Rosenbergsgaten midt i Bergen, like ved trappen til Johanneskirken. Gaten ligger tilbaketrukket og i rolige omgivelser, samtidig i umiddelbar nærhet til alle byens fasiliteter.

I nærområdet ligger flere servicetilbud og severdigheter som blant annet Bergen Naturhistoriske Museum, Botanisk hage, Nygårdsparken og Bergen kino. Fra leiligheten er det kun en kort spasertur til både Bryggen, Fisketorget, kaféer, restauranter, uteliv og Torgalmenningen med gode shoppingmuligheter. Meget gode buss-og bybaneforbindelser fra Festplassen med hyppige avganger. Bergen Storsenter er kun en liten spasertur unna og ligger vegg i vegg med Bygarasjen, Bergen Busstasjon, Jernbanestasjonen og bybanestopp.

Kort vei til barnehage som ligger i samme gate som leiligheten. Det er gangavstand til byens mangfoldig studiesteder som UiB, Juridisk fakultet, BI og en kort busstur vil ta deg til NHH eller HiB. Kun et par hundre meter til nærmeste dagligvarebutikk, Coop, samt nærhet til flere søndagsåpne butikker som Bunnpris og Matkroken. For den turglade er det flere flotte turmuligheter som Fløyen og Stoltzekleiven, alt etter hva man ønsker. I Sentrum har man også Fløibanen som tar deg til byfjellene på få minutter. Fra Fløyen kan man ta turen videre over vidden til Ulriken, en fantastisk og utfordrende tur. For de som foretrekker innendørs trening er det gangavstand til blant annet SATS, SIB og Actic.

Adkomst

Enkel adkomst til fots. Leiligheten har adkomst fra Håkonsgaten. Følg vegen ett stykke og ta til høyre inn i Magnus Barfots gate. Deretter tar du til venstre og inn i Rosenbergsgaten, og du vil se nr 25 på din høyre side.

Oppvarming

Oppvarming i leiligheten er Elektrisk samt vedfyring. Det er Panelovn på et soverom, spisestue samt  tv-stue/soverom 2. Varmekabler på bad.

Sikringsskapet er plassert i baktrapp og inneholder automatsikringer. 6 stk kurser og 40 ampere hovedsikring.

Tomt/Eierform:

Eiet tomt

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger

Overtagelse

Etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse ved budgivning.

Byggemåte

Bygget er oppført i 1913. Bygget er fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk og på fjell. Grunnmur av gråstein. Etasjeskillere av  bjelkelag/trevirke.

Yttervegger av murt dobbel tegl med luftesjikt. Pusset og overflate behandlet fasade. Fasade rehabilitert i 2016, minus bakside.

Vinduer: Isolerglass i trekarmer (1987). Vinduer på kjøkken, barnerom og hovedsoverom er fra 2008.  Innerdører: Formpresset hvite dørblad. Entredør: Malt fylling dørblad med felt av trådglass. Dørtelefon.

Manzard tak. Konstruksjon av tresperrer, tekket med sutak, papp, lekter og glassert teglstein. Store deler av tekking er skiftet i 2017.  Murt/ pusset tegl pipe, selger opplyser at det er usikkerhet rundt hvilke stand pipeløpet i bygget er, og det er mulig det må rehabiliteres. Ildsteder: Vedovn med glassdør plassert i stue.

For en mer utfyllende bygningsmessig beskrivelse av eiendommen, se vedlagt Tilstandsrapport utført av Knut Farestvedt.

Beskaffenhet

Tomtearealet er felles for sameiet med felles bakgård.

Offentlige planer/konsesjonsplikt

Boligen ligger i et område regulert til boligformål. Reguleringsbestemmelser kan besiktiges hos megler. Kommuneplan og reguleringsplaner kan sees på Bergen kommune sine hjemmesider: www.bergenkommune.no, eller ved henvendelse til megler.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt.

Lånevilkår fellesgjeld

I forbindelse med rehabilitering av fasade samt omfattende vedlikehold på tak, tok sameiet opp et felles lån i Dnb på kr. 900 000,-.

Pr. 01.04.2016 har denne seksjonen fellesgjeld på kr. 90 000,- Lånetype: Gjeldsbrevlån. Antall terminer årlig:12. Årlig rentesats: 5,12%.